Dječji vrtić Grigor Vitez

Kontakt:

21000 Split, Kliška 4
Telefon: 021/360 005, 344 934
FAX: 021/346 246
E-mail: [email protected]
OIB: 99090311925

DV Dva prijatelja

Broj skupina: 2
Vrste i trajanje programa:
  1. 6-satni vrtićni jutarnji
  2. 5-satni vrtićni
Posebnosti vrtića:
  1. poseban program za djecu s teškoćama

 

DV „Dva prijatelja“ je područni objekt u kojem se provodi poseban program namijenjen djeci s teškoćama u razvoju. Vrtić broji dvadesetak djece raspoređene u četiri odgojno - obrazovne skupine (dvije jutarnje i dvije poslijepodnevne). Prostor i okruženje prilagođeni su djeci različite dobi i razvojnih mogućnosti. Prostorije odgovaraju elementima standarda propisanog za rad s djecom s teškoćama u razvoju. Osigurani su uvjeti za siguran, ugodan i poticajan boravak djece: brojne igračke, različiti didaktički materijali (puzzle, umetaljke, lego kocke, oblici za nizanje, lotto slike i sl.), materijali za razvoj senzomotorike (stol za istraživanje svjetla, stup sa svjetlom i vodom, taktilni oblici za hodanje, senzoričke lopte, itd.), veliko ogledalo, slikovnice, materijal za razvoj likovne kreativnosti (tempere, flomasteri, plastelin, drvene boje, pastelne boje…), glazbeni instrumenti. Postoji i prostor u kojem je omogućen individualan rad s pojedinim djetetom.
S djecom neposredno rade edukacijski – rehabilitatori te pomoćnice – njegovateljice. Rad se provodi kroz individualan rad i različite grupne aktivnosti u koje se uključuju djeca obaju skupina. Program rada obuhvaća područja razvoja brige o sebi, spoznaje, kreativnosti, komunikacije, grube i fine motorike, emocionalnog i socijalnog razvoja.
Intezivnim radom većina naše djece razvije vještine i navike potrebne  za prelazak u integraciju u redovne odgojno – obrazovne skupine.

 


Foto-galerija u izradi

 

Adresa: Washingtonova 3, 21000 Split
Tel: 346-650
Radno vrijeme vrtića: 7:30-18:00


Prikaz veće karte